BU GÜZELLİK KORE'DEN GELİYOR!
BU GÜZELLİK KORE'DEN GELİYOR!
BU GÜZELLİK KORE'DEN GELİYOR!
Cilt Bakımı

Cilt Bakımı

Cilt Bakımı Nedir?

Cildin doğal işlevlerini sürdürebilmesi için düzenli bakım şarttır. Kişinin cilt tipine uygun bakımların düzenli olarak yapılması, zamanla ve yaşam koşullarıyla birlikte ortaya çıkabilecek problemlerin oluşmasını engellemekte kilit rol oynamaktadır. Cilt bakımının amacı sadece dış görünümü güzelleştirmek değil, öncelikle cilt sağlığını korumak olmalıdır.

Cilt Bakımı Sırasıyla Nasıl Yapılmalıdır?

Günlük cilt bakım rutininizde, cildinizi toz, kir, yağ ve makyaj kalıntılarından arındırmak için temizleyici kullanabilirsiniz. Ardından, cildinizin pH dengesini yeniden kurmak ve hazırlamak için tonik uygulayabilirsiniz. Daha sonra, cildinizin ihtiyaçlarına göre bir serum seçerek anti-aging, nemlendirme veya aydınlatma gibi özelliklerden faydalanabilirsiniz. Son adımda ise cildinizin ihtiyaçlarına göre bir nemlendirici veya yağ kullanarak güneş koruyucu ile destekleyebilirsiniz. Bu şekilde, doğru sıralama ve adımlarla cilt bakımınızı tamamlayabilirsiniz.

Cilt bakım ürünlerini uygulama sırası aşağıda belirtilmiştir;

1- Makyaj Temizleme Suyu

2- Yüz Yıkama Jeli

3-Peeling (ihtiyaca göre)

4-Tonik

5-Cilt ve Yüz Serumları (Ampuller yada Esanslar)

6-Göz Çevresi Kremi

7-Nemlendirici

8-Güneş Kremi

Cilt Bakımı Faydaları Nelerdir?

Yaş ilerledikçe, cilt gücünü ve esnekliğini kaybetmeye başlar. Genç yaşlarda doğru bir günlük cilt bakım alışkanlığı edinmek, yaşlanmanın etkilerini yavaşlatmaya yardımcı olur. Düzenli temizlik, ölü derilerden arındırma, nemlendirme ve güneş korumasıyla cildin gücü ve elastikiyeti yeniden kazanılabilir. Günlük temizlik gibi basit alışkanlıklarla, cildin mikroplardan, ölü hücrelerden ve diğer zararlı etkenlerden uzak kalması sağlanabilir.

Yaşlanma belirtilerini tamamen engellemek mümkün olmasa da, erken yaşlarda cilt sağlığını korumak için günlük cilt bakım rutinleri oluşturmak önemlidir. Cildin ihtiyaçlarını karşılamak, lekelerin azalmasına yardımcı olabilir. Yumuşak, memnun bir cilt hissi, güne başlarken özgüveni artırır. Uzun veya stresli bir günün ardından kendinize zaman ayırarak cilt bakımı yapmak, sağlıklı bir adımdır. Özel yüz maskeleri kullanmak veya yeni cilt ürünlerini denemek sadece stresi azaltmakla kalmaz, aynı zamanda cilde çeşitli ek faydalar sağlar.

Cilt Tipine Göre Bakım Nasıl Olmalıdır?

Cildin temizlenmesi, güçlendirilmesi ve arındırılması gereken bir rutinle, cilt daha sağlam hale gelebilir. Evde cilt bakımı yaparken, uygun ürünleri doğru sıralamayla kullanmak, cildin doğal yağ ve nem dengesini korur. Her cilt yapısı ve ihtiyacı farklı olduğundan, uygun ürünleri ve uygulamaları seçmek hayati önem taşır. Normal, kuru, karma, hassas ve yağlı cilt tiplerine uygun bir bakım rutini belirleyerek, cildinizin daha sağlıklı ve canlı görünmesini sağlayabilirsiniz.

Normal Cilt Bakımı

Normal ciltler için temizleme, arındırma ve nemlendirme rutini önemlidir. Temizleyici ürünlerle cilt, hijyenik bir şekilde temizlenir ve nem dengesi korunur. Jel veya köpük formundaki temizleyiciler, cildi besleyen ve nemlendiren maskeler, normal cilt bakımının anahtarıdır.

Önerilen Normal Cilt Bakımı Ürünleri;

-Bibimcos Deep Cleansing Foam 120ml – Yüz Temizleyici Köpük: Köpük Temizleyici,cildi derinlemesine temizleyen ve ciltteki nem dengesini sağlayan temizleyici köpüktür.

-Bibimcos Houttuynia Cordata Extract Toner 200ml - Houttuynia Cordata Ekstreli Arındırıcı Tonik: %90 Houttuynia Cordata içeren yatıştırıcı, arındırıcı ve nemlendirici toniktir.

Kuru Cilt Bakımı

Kuru ciltlere sahip kişiler için doğal içeriklere sahip ürünler tercih edilmelidir. Nazik, yatıştırıcı ve yoğun nem veren ürünlerle cilt bakımı yapılmalıdır. Mineral ve yağ bakımından zengin serumlar, kuru ciltlerin beslenmesine yardımcı olabilir. Ayrıca, nemlendirici maskelerle kuru ciltlerin canlı ve ışıltılı bir görünüme kavuşması sağlanabilir.

Önerilen Kuru Cilt Bakımı Ürünleri;

-Bibimcos All-in-one Shooting Cream - Yoğun Nemlendirici Krem 50ml: Ciltte ağırlık ve yağlılık hissiyatı bırakmadan yoğun nemlendiren ve nemi cilde hapsetmeye yardımcı olan kremdir.

-Bibimcos Hyaluronic Booster Serum 50ml - Yoğun Nemlendirici Serum: 8 farklı türde hyaluronik asit içeren yoğun nemlendirici serumdur.

Yağlı Cilt Bakımı

Aşırı yağlanmaya meyilli ciltler için derinlemesine temizleyiciler tercih edilmelidir. Gözenekleri arındırmaya yardımcı olan ve fazla yağı ciltten uzaklaştıran ürünlerle bakım yapılmalıdır. Tonik ve peeling gibi ürünler de cildin nem dengesini korumaya yardımcı olur.

Önerilen Yağlı Cilt Bakımı Ürünleri;

-Chamos Cica Purifying Gel Cleanser 200ml - Jel Temizleyici: Centella Asiatica Özü içeren ve cildi tahriş etmeden derinlemesine temizlik sağlayan jel formda temizleyicidir.

-Some By Mi Yuja Niacin Brightening Peeling Gel 120ml - Cilt Aydınlatıcı Niasinamit İçeren Peeling Jel: Cildi ölü deri hücrelerinden arındıran, siyah nokta, beyaz nokta ve gözenek gibi cilt pürüzlerine karşı savaşan peeling jeldir.

Karma Cilt Bakımı

Karma ciltlerde, yüzün T bölgesi yağlı olabilirken diğer bölgeler kuru olabilir. Bu durumda, yüzün T bölgesine uygun ürünlerle temizlik yapılmalı ve kuru bölgeler nemlendirilmelidir.

Önerilen Karma Cilt Bakımı Ürünleri;

-SKIN1004 Madagascar Centella Poremizing Fresh Ampoule 100ml - Gözenek Serumu: Gözenek bakım serumu arındırıcı minerallerle zenginleştirilmiş Pembe himalaya tuzu ile gözenekleri arındıran ve cildi yatıştıran ampuldür.

-SKIN1004 Madagascar Centella Poremizing Clear Toner 210ml - Gözenek Bakımı İçin Tonik: Temizleyici ve yatıştırıcı tonik ciltteki fazla sebumu önlemeye, ölü deri hücrelerini ve gözenekleri temizleyeme yardımcı yatıştırıcı toniktir.

Hassas Cilt Bakımı

Yatıştırıcı ve sakinleştirici temizleyiciler kullanılmalıdır. Doğal cilt bakımı ürünleri, hassas ciltleri nemlendirerek ve besleyerek dayanıklılığını artırabilir.

Önerilen Hassas Cilt Bakımı Ürünleri;

-Chamos ACACI CICA Centella Calming Ampoule 50ml - Cilt Yatıştırıcı ve Nemlendirici Serum: %82 oranında Centella Asiatica Özü içeren yatıştırıcı ve nemlendirici serumdur.

-Chamos Repair Cica Centella Cream -Cilt Onarıcı ve Sakinleştirici Krem 30gr: Cildi sakinleştirmeye yardımcı %60 Centella Asiatica içeren Chamos Onarıcı Cica Centella Krem

Paylaş: