Güneş Kreminin Doğru Kullanımı ve Yanlış Bilinenler (Soru- Cevap)

Güneş Kreminin Doğru Kullanımı ve Yanlış Bilinenler (Soru- Cevap)

16 Ağustos 2018

Soru 1 : Güneş kremini sadece yüzümüze uygulasak yeterli olur mu?

Cevap: Cildimiz sadece yüzden oluşmaz. Bu yüzden güneş ışınlarına maruz kalacak bütün bölgelere uygulanmalıdır. ( kulak, boyun, el üstü, dekolte kısmı vb) 

Soru 2 : Dışarıya çıkmadan 1 kere sürsem tüm gün boyunca güneşten korunur muyum?

Cevap: Güneş kreminin etkisi cilt tipimize (kremi emebilir ya da kusabilir) veya dış etkenlere bağlı olarak zaman geçtikçe azalır. Özellikle uzun süre dışarıda kalacaksanız 3-4 saatte bir tazeleyin! 

Soru 3 : Güneşten tam olarak korunmak için SPF50+ olan ürünleri mi kullanmalıyım?

Cevap: SPF 30 ve SPF 50 arasında UVB ışınlarından koruma etkisinde çok büyük fark yoktur. Günlük hayat için SPF15-30 içeren ve PA++ olan ürünler kullanmanız tavsiye edilir. Önemli olan belli bir saat arayla tazelemektir.

Soru 4 : Sadece hava güneşliyken (ya da yaz aylarında) güneş koruyucu krem kullansam yeterli olur mu?

Cevap: Bulutlar güneşin kızılötesi ışınlarını emebilir fakat UV ışınlarını ememez. Yağmur ve bulutlardan yansıtılan UVA cilde daha fazla zarar vermektedir. Hava durumuna bakmaksızın güneş kremi uygulamalısınız! Güneş koruyucu 4 mevsim kullanılması gereken bir üründür. 

Soru 5 : Makyaj ürünlerindeki güneş korumaları cildim için yeterli olur mu?

Cevap: Fondöten veya BB krem SPF içerse de cilde yeterli miktarda uygulanmadığı için UV ışınlarını önlemez. Bu yüzden makyaj yapmadan önce güneş koruyucu kullanmanızı öneririz. 

Soru 5 : Güneş koruyucu ürünü uygular uygulamaz dışarıya çıkabilir miyim?

Cevap: Cilde güneş koruyucu maddelerin emilmesi(oturması) için yarım saat kadar zamana ihtiyaç vardır.

 

Soru 6 : Güneş koruyucuyu cilt bakım rutinime eklerken hangi sırada kullandığımın bir önemi var mı?

Cevap: Tonik ve nemlendirici krem gibi ürünlerle temel cilt bakımı tamamladıktan sonra son aşama olarak güneş kremi uygulayın. Güneşten koruyucu etkiyi en iyi şekilde alabilirsiniz. 

Soru 7 : 50ml’lik güneş kremi her gün uygun miktarda uyguladığımda ne kadar sürede bitmesi gerekir?

Cevap: 50mllik kremi her gün ve uygun miktarda uyguluyorsanız 20-25 günde bitmesi gerekir. Uygun miktar ise yetişkin için 1 kerede 0.8gr (günde 3-4 gr) dir. Güneşe daha çok maruz kalan alın, burun ve elmacık kemik kısmı ise daha kalın uygulanmalıdır.

Soru 8 : Cilt tipine uygun güneş koruyucu krem nasıl seçilir?

Cevap:  Kuru cilde sahip iseniz; Yağ ve nem oranını sağlayan losyon veya krem tipi güneş koruyucu tercih etmenizi öneririz. Kuruluk veya kayganlık hissedilirse cilt bakım rutininize bir aşama daha ekleyin veya kaldırın.

             Yağlı cilde sahip iseniz; Fazla sebum salgılayan yağlı cilt için su bazlı ve losyon tipi güneş koruyucu tercih etmenizi öneririz. UV ışınlarını ve ciltteki parlamayı önlemek için yağ ve yağ asitleri içeren ürünler kullanmaktan kaçının.

             Hassas cilde sahip iseniz; Dış etkenlerden kolayca etkilenen cilt tipiniz olduğu için daha doğal içerikli güneş kremi kullanmanızı tavsiye ederiz. Sentetik kokuların cildi uyarma etkisi olduğu için Titanyum dioksit ve çinko oksit içeren ürünleri tercih edin.

Not: Fiziksel güneş koruyucu maddeler cildinize uygun değilse düşük uyarıcılı kimyasal güneş koruyucu kremi seçmek daha uygun olacaktır.

             Karma Cilde sahip iseniz; Yağlanan T bölgenize ayrı bir güneş kremi, kuru olan U bölgesine ayrı bir güneş kremi uygulamanızı tavsiye ederiz.

 

Güneş ürünlerimizi incelemek ve satın almak için tıklayınız!

SPF nedir? PA nedir? UVA ve UVB ışınlarının etkileri ile ilgili yazımızı okumak için tıklayın!

Fiziksel güneş koruyucu ve Kimyasal güneş koruyucu nedir? yazımızı okumak için tıklayın!

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.