BU GÜZELLİK KORE'DEN GELİYOR!
BU GÜZELLİK KORE'DEN GELİYOR!
BU GÜZELLİK KORE'DEN GELİYOR!
Centella Mucizesini Keşfedin

Centella Mucizesini Keşfedin

Centella Asiatica Nedir ?

Centella Asiatica, doğal olarak Hint yarımadası, Güneydoğu Asya ve Pasifik adalarında yetişen bir bitki türüdür. Yüzyıllardır, "Gotu kola" veya "Asiatic pennywort" adıyla da bilinen bu bitki, tıbbi ve kozmetik alanlarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Centella asiatica'nın yapraklarında bulunan özler, bir dizi faydalı aktif bileşik içermektedir. Bu aktif bileşikler, sağlığa birçok olumlu etkisi olduğuna inanılan triterpenoid adı verilen bir grup bileşiğe aittir. Bitkinin yaprakları, bu triterpenoidler bakımından zengin bir kaynaktır. Bu bileşikler, güçlü antioksidan, anti-enflamatuar ve antibakteriyel özelliklere sahip olabilir, böylece çeşitli sağlık yararları sunabilir.

Centella Asiatica Ne İşe Yarar ?

Cildin sağlığına birçok fayda sunan bu bitkinin, cilt üzerindeki etkileri aşağıdaki şekilde sıralanabilir;

Centella Asiatica, içeriğinde bulunan anti-aging etkisi ile yaşlanmanın neden olduğu kırışıklıklara karşı etkili bir koruma sağlamaya yardımcı olur.

Centella Asiatica bitkisi, cildin kendini yenileme sürecini destekler.

Özellikle hassas ciltler için uygundur ve cildi rahatlatarak hassasiyeti azaltmaya yardımcı olur.

Centella Asiatica, cildi sakinleştirir, tahrişleri azaltır ve cilt bariyerini güçlendirerek dış etkenlere karşı koruma sağlar.

Bu etkileyici özellikleriyle Centella Asiatica, cilt sağlığına önemli katkılar sunar ve güzellik rutinlerinde sıklıkla tercih edilen bir bileşendir. Bu nedenle Centella asiatica maddesinin yer aldığı bitkileri rahatlıkla tercih edebilirsiniz ve cilt bakım rutininize ekleyebilirsiniz.

Centella Asiatica İçeren Ürünlerin Faydaları Nelerdir ?

Centella Asiatica Tonikler

Centella asiatica içeren tonikler, ciltteki kızarıklığı ve hassasiyeti azaltmaya yönelik etkisiyle beraber cildin dengesini sağlamada ve nemlendirmeye yardımcı olur. Cildi temizledikten sonra, bir pamuk yardımıyla kolaylıkla uygulayabileceğin tonikler, cildin sağlığını desteklemek için ideal bir seçenektir.

Bu tonikler, cildin doğal nem seviyesini korurken aynı zamanda cilt yüzeyini taze ve canlı tutar. Cildindeki tahrişi hafifletirken, cildin sakinleşmesine ve rahatlamasına yardımcı olurlar. Centella asiatica içeren tonikler, günlük cilt bakım rutinine eklediğinde, cildinin daha sağlıklı ve dengeli bir görünüme kavuşmasına katkıda bulunurlar.

Chamos Centella Asiatica Extract 90 Toner Cilt Yatıştırıcı Tonik: %90 oranında Centella Asiatica Özü içeren nemlendirici ve yatıştırıcı toniktir.

Cosrx Pure Fit Cica Toner Cica Centella Özlü Tonik 150ml: %82 oranında 7 çeşit centella türevi içeren cilt bariyerini korumaya ve cildi yatıştırmaya yardımcı toniktir.

Centella Asiatica Serumlar

Centella asiatica içeren serumlar, cildin elastikiyetini artırma özelliğiyle kırışıklık ve ince çizgilerin görünümünü azaltılmasına yardımcı olur. Aynı zamanda, ciltteki lekelerin ve ton farklılıklarının giderilmesine yardımcı olurlar. Serumları, tonik uygulamasının ardından cildine yayarak tamamen emilmesini sağlayabilirsin.

Centella asiatica içeren serumlar, içerdikleri aktif bileşenler sayesinde cildin derinlemesine beslenmesine yardımcı olmaktadır. Düzenli kullanımıyla, ciltteki yaşlanma belirtilerinin azaldığını ve daha genç ve sağlıklı bir görünüm elde edildiğini fark edebilirsin. Cildinize uyguladığın bu serumlar, cilt bakım rutininin vazgeçilmez bir parçası haline gelecektir.

Cosrx Pure Fit Cica Serum Cica Centella Özlü Serum 30ml: %77 oranında ve 7 çeşit centella içeren besleyici, sakinleştirici serumdur.

Skin1004 Madagascar Centella Tone Brightening Capsule Ampoule 30ml: Niacinamide ve centellanın eşsiz kombinasyonu ile cilt tonu dengeleyen ampuldür.

Centella Asiatica Nemlendiriciler

Centella asiatica içeren nemlendiriciler, cildin nem seviyesini derinlemesine artırırken aynı zamanda cildin bariyer işlevini güçlendirme özelliğine sahiptir. Bu sayede cilt daha sağlıklı, beslenmiş ve dirençli hale gelir. Nemlendiriciyi, önceki adımları tamamladıktan sonra cildine uygulayarak etkili bir cilt bakım rutini oluşturabilirsin. Bu nemlendiriciler, Centella asiatica'nın doğal özlerinin sağladığı faydalı bileşiklerle zenginleştirilmiştir.

Cilt tarafından kolayca emilir ve ciltte yoğun bir nemlendirme sağlar. Cildin nem dengesini korurken aynı zamanda cildin daha pürüzsüz, yumuşak ve genç görünmesine yardımcı olur. Düzenli kullanımda, Centella asiatica içeren nemlendiriciler cilt bakım rutininin önemli bir adımını oluşturur.

Chamos Repair Cica Centella Cream 50gr - Cilt Onarıcı ve Sakinleştirici Krem: Cildi sakinleştirmeye yardımcı %60 Centella Asiatica içeren nemlendirmeye ve onarmaya yardımcı kremdir.

Cosrx Centella Blemish Cream 30g – Centella Özlü Krem: Centella Asiatica Suyu ve Çinko içeren hassas ciltlere özel yatıştırıcı yoğun kremdir.Bölgesel kullanımlarda etkilidir.

Centella Asiatica Maskeler

Haftada bir veya iki kez kullanılması tavsiye edilen centella asiatica içeren maskeler, cildin nem dengesini sağlarken aynı zamanda cildi derinlemesine beslenmesine yardımcı olmaktadır. Haftalık olarak uygulandığında, cildin daha canlı, sağlıklı ve taze bir görünüm kazanmasına yardımcı olur. Centella asiatica içeren maskeler, cilt bakım rutininde özel bir an olduğunu ve cildinizi şımartmak için mükemmel bir seçenek olduğunu gösterir.

Yukarıdaki bilgiler genel tavsiyelerdir. Cilt tipinize, ihtiyaçlarınıza ve ürünün talimatlarına uygun olarak centella asiatica içeren ürünler kullanımınızı belirlemeniz önemlidir. Dermatoloğunuzun veya cilt bakım uzmanınızın önerilerini dikkate almanız, daha kişiselleştirilmiş bir yaklaşım sağlayacaktır.

Paylaş: