BU GÜZELLİK KORE'DEN GELİYOR!
BU GÜZELLİK KORE'DEN GELİYOR!
BU GÜZELLİK KORE'DEN GELİYOR!
Cilt Tipine Göre Cilt Bakım Rutini Nasıl Yapılır?

Cilt Tipine Göre Cilt Bakım Rutini Nasıl Yapılır?

Vücut tipine göre giyinmek nasıl tarzınızı ve görünüşünüzü değiştirirse, cilt bakımınızı cilt tipinize uygun şekilde oluşturmak da cildiniz için harikalar yaratacaktır. Cilt tipinizi göz ardı etmek, hem anında hem de uzun vadede çeşitli cilt sorunlarına yol açabilir. Sağlıklı cildi korumanın anahtarı, herkesin tercih ettiği ürünleri kullanmak değil, cilt tipinize uygun ürünleri kullanmaktır. Doğru ürünleri seçmenize yardımcı olacak bilgileri sizin için kısaca bu yazıda derledik.

Kuru Cilt

Kuruluğa yatkın ciltler, nemini hızlı kaybeder ve pul pul dökülmeye yol açar. Ciltteki bu kuruluğun nedenleri arasında genetik yatkınlık sonucu yetersiz sebum üretimi, dengesiz ve sağlıksız beslenme alışkanlıkları, zararlı güneş ışınlarından korunmama, yetersiz su tüketimi, aşırı sıcak veya soğuk hava, uygun cilt bakım ürünlerinin kullanılmaması ve düzenli bir şekilde kullanılmaması yer almaktadır.

Kuru ciltler, az yağ üretimi nedeniyle diğer cilt tiplerine göre daha zayıf bir cilt bariyerine sahiptir, bu da nem tutma kapasitesinin düşük olmasına sebep olur. Cildinizdeki kuruluğu gidermek için şu adımları takip etmeniz önemlidir:

İlk olarak, vücudun tüm fonksiyonlarının düzgün çalışması için elzem olan yeterli su tüketimi en önemli adımdır. Sağlıklı ve dengeli beslenmeye de dikkat edilmelidir.

Kurutucu etkisi olan alkol, parfüm ve sabun gibi içeriklerden kaçınarak, bakım ürünlerinizi dikkatlice seçmelisiniz.

Nem tutma özelliği yüksek nemlendiriciler kullanmak, cildinizin nem dengesini korumak için önemlidir.

Zararlı güneş ışınlarından korunmak için her mevsim güneş koruyucu ürünleri kullanmalısınız.

Kuru ciltlere uygun, cildin pH dengesini bozmayacak cilt temizleyiciler tercih etmelisiniz.

Bu adımları takip ederek, cildinizdeki kuruluğu en aza indirebilir ve sağlıklı bir cilt bariyerine sahip olabilirsiniz. Unutmayın, düzenli ve doğru cilt bakımı kuru ciltler için oldukça önemlidir.

Yağlı Cilt

Sebum üretiminin fazla olduğu cilt tiplerine yağlı cilt denir. Yağlı cilde de gerektiği gibi bakılmadığı zaman cilt problemleri kendisini gösterebilir.

Ergenlik döneminde hormon dengesizliği sebebiyle yağlı cilt oluşumu sıklıkla görülmektedir. İlerleyen yaşlarda da başka sebeplerle oluşan hormonal dengesizlikler de yağlı cilt sorununa neden olmaktadır.

Aşırı yağlı, tuzlu ve düzensiz beslenme de yağlı cilde sebep olmaktadır.

Bunların dışında mevsimsel geçişlerde de cildin yıpranma ve yağlanma olasılığı yüksektir.

Yüzünüzü ve vücudunuzu soğuk su yerine ılık suyla yıkamalısınız.

Alkol içeren ürünlerin kullanımından kaçının.

Cilt temizliği bu problemde çok önemli bir adımdır. Fazla sebum cildin nefes almasına engel olur ve doğru temizleyicilerin kullanımıyla cilt nefes alır.

Ciltteki gözeneklerin kapanmaması gerekir dolayısıyla makyaj yüzünüzde 12 saatten fazla kalmamalıdır. Muhakkak makyajınızı iyice temizlemelisiniz.

Cildin nemlendirilmesi oldukça önemli bir başka adımdır. Günlük olarak düzenli ve yeterli nemlendirici kullanımına dikkat etmelisiniz.

Ton Eşitsizliği Yaşayan Ciltler

Ciltteki ton eşitsizliğinin azaltılması ve yok edilmesi belli adımların takip edilmesi ile mümkün. Eğer siz de bu dertten muzdaripseniz bakım rutininizi cildinizin ihtiyaçlarına göre oluşturmalısınız.

Yaşlanma, bazı ilaçların kullanımı, hatalı lazer ve peeling uygulamaları ton eşitsizliğine sebep olmaktadır. Ancak en önemli sebep güneş koruyucu kullanmadan güneş ışınlarına maruz kalınmasıdır.

Güneş ışınları ve solaryum ton eşitliğinde en önemli etkenlerdendir. Bu nedenle her mevsim yüksek koruyuculuğu bulunan güneş koruyucular kullanılmalıdır. Ayrıca 3 saatte bir yenilenmeli ve gün sonunda etkili şekilde kalıntılar temizlenmelidir.

Cilt makyajı için seçilen ürünlerin kaliteli seçilmesi önemli bir diğer adımdır. Makyajın altına seçilen kremlerin ise A vitamini ve meyve asitleri (AHA) ya da bitki özleri içermemesine dikkat edin.

Dengeli ve sağlıklı beslenmek cilt sağlığı için oldukça elzemdir. Özellikle E ve C vitamini bakımından zengin besinler düzenli olarak tüketilmelidir.

Bakım rutininde cilt tipine uygun ürünler seçilmesi gerekmektedir. Asitli ürünlerden kaçınılmalı, peeling ürünleri cilde zarar vermeyecek olanlardan seçilmelidir.

Paylaş: